top of page

EINES per a la REFLEXIÓ

NOU!

Desconfinament progressiu dels nens: què podem esperar i com els podem acompanyar.

A continuació trobareu un seguit d'articles carregats d'eines que ens poden ajudar a entendre, explicar i gestionar millor el que estem vivint

2020-osllaminer.png

NOU!

El conte El nou virus de la valentia, per ajudar a superar la por que s'observa en força infants (i pares/mares) a sortir al carrer.

untitled.png

NOU!

Volem compartir també amb vosaltres algunes refexions sobre els grups de whatsapp en temps de confinament.. Aquesta eina agilitza la informació, ens ajuda a organitzar-nos l’agenda, ens permet fer grups… Però què passa si l’ús que se’n fa no és l’adequat?  Aprofitem també aquest espai per compartir els deu consells per a pares  del sociòleg i professor de la UOC Francesc Núñez sobre l'ús del grups de whatsapp a l'escola.

NOU!

El Col·legi de Psicòlegs fet pública una guia per ajudar a la convivència i bon enteniment de les famílies i persones que comparteixen llar durant l’actual situació de confinament per alarma sanitària.

Article de la revista FAROS de l’Hospital de Sant Joan de Déu on es fan suggeriments per apropar la realitat del que estem vivint als infants

Reflexions al voltant de les necessitats dels infants durant el confinament

Hoja grande

El psicòleg i escriptor Jaume Funes ha elaborat un decàleg per conviure amb adolescents...en confinament! I la pedagoga i educadora emocional Eva Bach  ha elaborat aquestes catorze idees sobre com se senten, com ho viuen i què necessiten els nois i noies que estan patint aquesta situació.

NOU!

En els propers dies i setmanes, moltes famílies, infants i adolescents es trobaran amb la situació de pèrdues de persones significatives, de manera inesperada i sobtada...

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya ha compartit unes Recomanacions per afrontar la mort d’una persona estimada durant el confinament per l’epidèmia de COVID-19 i una proposta de contes per parlar de la mort dels avis als infants.

Us adjuntem també un *Manual pràctic per parlar de la mort als nens i als adolescents".

El doctor en biologia i especialista en neurociència  David Bueno reflexiona sobre la situació de pandèmia actual, i sobre el que caldrà tenir en compte després, quan tot passi..

Si per a qualsevol adult aquesta situació de confinament és un procés complicat,  per als nens és un autèntic repte. I encara ho és més per a tots aquells infants amb dificultats de regulació de la conducta. L'Hospital Sant Joan de Déu ha publicat també uns Consells per a famílies de nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista (TEA) 

Un procés d'educació a distància ens ensenya a organitzar millor el nostre temps, a ser autònoms, a tenir altes capacitats de resolució de problemes i d'autoaprenentatge.....Per altra banda, us compartim unes recomanacions de la Dipotació de Barcelona per a la gestió de l'ús responsable de les pantalles.

bottom of page