top of page

el projecte

SENSIBILITZAR
CONSTRUIR
COOPERAR

El curs 2016-17 un grup de mestres va crear la comissió "Volem Ajudar" a la nostra escola.

El projecte va sorgir a partir d’una demanda d’una alumna de 3r de primària en la que demanava amb una carta adreçada a la direcció de primària que l’escola fes alguna cosa per ajudar a totes les persones del món que estan marxant de casa seva.

 

Aquest va ser el punt de partida per començar el projecte basat en dues línies de treball: una primera, pensar activitats per recollir diners amb finalitats solidàries, i una segona, pensar activitats de sensibilització a les aules. Per a la realització d’activitats solidàries, vam implicar l’alumnat. Es van crear bústies de recollida de propostes. Les propostes per part de l’alumnat van ser molt variades. Moltes d’elles es van poder realitzar al llarg del curs: venda d’enciams de l’hort de l’escola per part dels alumnes de 1r de primària; de piruletes de xocolata fetes pels alumnes de 4t de primària; de polseres fetes per alumnes de 6è; de bosses, motxilles i xapes "Volem Ajudar" per a les famílies i venda de samarretes per a tot el personal de l’escola.

 

La comissió va contactar amb l’associació Open Cultural Center, una associació que treballa amb voluntaris per dur a terme programes educatius i culturals amb refugiats que viuen en camps de Grècia. Tots els fons recollits amb les activitats solidàries van anar destinats a aquesta associació.

 

Com activitats de sensibilització a les aules, es va realitzar la presentació del llibre "Amic Meu" editat per Open Cultural Center amb dibuixos fets per nens refugiats a Grècia del seu viatge de Siría fins a Grècia. També es va realitzar una xerrada via skype amb una voluntària que es trobava col·laborant en un camp de refugiats de la illa de Chios, així com xerrades de sensibilització dirigides als alumnes més grans de l’escola. La darrera acció solidària duta a terme va ser l’estada voluntària de tres mestres de l’escola al centre que l’organització Open Cultural Center té a Policastro, a Grècia, i d’aquesta manera viure de primera mà el programa educatiu i cultural que duen a terme amb els refugiats.

D'ençà de llavors, el projecte "Volem ajudar" no ha fet més que créixer intentant sensibilitzar infants compromesos amb la societat.

bottom of page