top of page

Art i Pau: aturem la guerra

El foment del respecte i del diàleg es treballa a l'escola des de P3. L'empatia, l'escolta activa, l'actitud conciliadora davant del conflicte i la tolerància zero davant d'una situació violenta, són aspectes que al llarg dels anys han de conrear-se per tal que la pau sigui el mitjà de socialització i de benestar comú en l'àmbit escolar, i arreu. Ara, i al llarg de tota la vida.


Durant els darrers dies, els infants i els joves han rebut molta informació sobre el conflicte bèl·lic d'Ucraïna. A l'escola alguns nens han manifestat por i incertesa per la situació que veuen o senten als mitjans de comunicació. A l'escola, tal com correspon i s'ha fet sempre davant de qualsevol situació injusta que succeeixi al món, es genera un espai quotidià perquè l'alumnat pugui expressar la seva opinió, els seus neguits i les seves preguntes. Les sessions de rotllana del matí, les tutories, les assemblees, les classes en què es tracten temes de caire social i d'història, etc, serveixen per posar paraules a les emocions dels alumnes i per acollir-los i acompanyar-los en tot moment.


Com bé sabeu, a través del projecte Volem Ajudar, l'alumnat participa sovint en accions solidàries i de compromís que contribueixen a la millora del present. Per això, a través de l'activitat "Art i Pau", volem donar resposta a la situació. I expressar el nostre compromís vers la pau.











bottom of page